2021. november havi bejegyzések

Karácsony

Igen, idén korábban jött el a karácsony. Vagy a Mikulás. Ezt mindenképpen meg kell örökítenem:

Igen, kijött az élőszereplős Cowboy Bebop, ami persze (NYILVÁN) nem lett olyan jó, mint az anime, de egyrészt ettől újra kedvet kaptam megnézni az eredeti sorozatot, másrészt meg szerintem kellő nyitottsággal az újat is lehet élvezni. Nekem legalább is eddig (még csak 6 részt láttam a tízből) teljesen bejött, nem vártam tőle világmegváltást, de amit lehetett, szerintem nagyjából kihoztak belőle, és hát ÉLŐSZEREPLŐS COWBOY BEBOP SOROZAT!!!!! Mást ehhez nem is kell hozzátenni.

Őszikék round 2

Teljes mértékben megcáfolva tegnapi posztomat, ma egyből írom a következőt. Biztos nagyon megihletődtem tegnap.

Ma ugyanaz pepitában, csak a Városligetből (a második leggyakrabban látogatott helyünk – még mindig – a gyerekekkel): mivel most már csak hétvégenként lesz olyan, hogy világosban tudok kimenni (vagy ki tudja, de egyelőre még így néz ki), ezért pár képben megörökítettem, hogy milyen is az idei ősz. Hát ilyen:

Őszike

Wow, azt hittem legalább szeptemberben írtam valamit (az rémlik, hogy az október en bloc kimaradt), de ahogy most nézem, augusztusi az utolsó bejegyzés… :) Úgy tűnik, ez az ősz most sűrűbb volt a szokásosnál.

…egyrészt, másrészt viszont azt hiszem, tényleg nem sok olyasmi történt, amit így hirtelen érdemes lenne megírni. Különösebben nem jártunk sehol a szokásos rokonlátogatásokat kivéve, egetrengető dolgok sem igen történtek, ha csak nem az, hogy újra és újra rácsodálkozom mostanában, hogy milyen gyorsan nőnek a gyermekeim. De ez megint csak olyasmi, amit nem túl izgalmas megírni. Vagy az van, hogy kigondolok valamit, hogy ezt majd jól leírom, de mire eljutok odáig (nyilván napok, de sokszor hetek múlva), akkor már egyrészt nem aktuális, másrészt már abszolút nem is gondolom úgy, hogy le kellene írni.

Ja, hát az van, hogy már sokkal-sokkal-sokkal kevésbé van rá igényem, hogy bármit is megírjak, de persze ez még lehet, hogy változni fog a jövőben – ki tudja. Azt viszont már most látom, hogy a november-december sem lesz kevésbé sűrű (bizonyos szempontból), szóval időm/energiám kb, ugyanannyi lesz írásra az elkövetkező két hónapban is, attól tartok. De ne legyen igazam.

Ma napsütéses idő volt a Kerepesi temetőben tett sétánk közben, és gondoltam berakok pár szép őszi képet, meg mivel most halottak napja is nemrég volt, ezért duplán aktuális a téma. Szóval, igazából csak ennyi: