2021. június havi bejegyzések

Beindult a nyár

…és most nem a kánikulai hőségre gondolok, hanem, hogy végre már nyaralni is elmehettünk, méghozzá a Balatonra! Szóval: strand, bográcsozás, grillezés, borozás, hegymászás, társasozás, beszélgetés – minden, ami kell, megvolt, jó társaságban, és többnyire békésen is (már amennyire gyerekekkel lehet békésen nyaralni). Nagylányom ugyan két foggal kevesebbel érkezett haza, mint ahogy elindult, de nem azért, mert kiverte, hanem egyszerűen kiestek, és ennél sokkal nagyobb balesetek szerencsére nem is történtek :)

De mivel egy kép többet mond ezer szónál, ezért nem is folytatom:

kirándulás reloaded

Ma megvolt az idei első (nem tévedés) IGAZI családi kirándulásunk (amennyiben kirándulás alatt olyan tevékenységet értünk, aminek elsődleges célja, hogy az erdőben gyalogoljunk, így például a nőtincsi-tónál eltöltött napunk a gyerekek értelmezésében sajnos nem volt igazi kirándulás). Klappolt az időjárás (éppen nem jósoltak esőt, de még kánikulai meleg sem volt), ráértünk, volt lelkesedés, és még egy viszonylag rövid útvonalat is találtam, úgyhogy felkerekedtünk.

A helyszín a Róka-hegy, ez még szerintem teljes egészében Budapest közigazgatási határán belül van, szóval viszonylag közel, de azért mégis elég vadregényes. Ez egy volt kőfejtő sok sziklával, “hegymászással” (még ha nagyrészt lépcsőkön is), szép kilátással, barlanggal, vadcseresznyefával és szamócával, szóval kb minden igényt kielégített, és mindezt összesen 4 kilométerben, szóval minden bóklászással együtt is csak kicsit több mint két óráig tartott. Egyébként így elsőre elég is volt, még formába kell jönni, meg így öten azért megint olyan, amitől már el vagyunk szokva… De jó volt, a gyerekek nagyon elemükben vannak túra közben, amit jó látni, úgyhogy remélem, tudunk még menni ide-oda a nyári szünetben – meg utána is…!