2021. május havi bejegyzések

kiruccantunk

Hétvégén elmentünk Nőtincsre a horgásztóhoz, ha jól számolom, január 31. óta nem mozdultunk ki a városból, ami így leírva kicsit durván hangzik. Még a napsütést is szoknunk kell, azt hiszem, jól le is égett mindenki egy délután alatt (nem durván szerencsére, de azért meglátszik). Egyébként nagyon jó időt fogtunk ki, és a hely is nagyon jó, ajánlom mindenkinek, nem csak horgászásra, hanem sétálgatni is kiváló, nem voltak sokan (bár kevesen sem), viszont sokfelé el lehet menni a környéken. De beszéljenek inkább a képek:

Éljen május elseje!

…és milyen jó, hogy idén szombatra esik! :)

Folytatom a madaras tematikát (OK, lehet, hogy kicsit be vagyok szűkülve, de hát most ez van): kitartó megfigyeléseinknek köszönhetően az utóbbi hetekben lett egy csomó új szerzemény, csak sajnos egyikről sem sikerült értékelhető képet készíteni, és sokáig azt gondoltam, addig nem írok, amíg ez nem változik, de akkor lehet, hogy örökre bezárhatom a blogot :).

Szóval inkább lássuk: április folyamán találkoztam zöldikével (a képen egyből kettő is látható, de egyik se túl jól), kormos légykapóval (legalább is azt hiszem…) és fekete harkállyal, ezeket a madarakat eddig még nem láttam. A zöldikén kívül egyébként azóta is csak akkor, egyetlen alkalommal találkoztam velük… Íme (említési sorrendben):

De ha már írok, akkor jöjjön egy válogatós a “többiekről” is, a nem annyira új madárzsákmányokról: kékcinege, tengelic, rozsdafarkú, fakopáncs, zöld küllő, csuszka, szajkó.