2020. július havi bejegyzések

Még mindig nyaralunk

Múlt héten a Velencei-tónál voltunk, strandidő éppen nem volt, de cserébe sokat kirándultunk, bográcsoztunk, grilleztünk és társasoztunk, meg leginkább pihentünk. Szóval kikapcsolódás volt :)

Nyaralunk

Múlt héten lent voltunk a Balatonnál, egészen pontosan Badacsonytomajon. Megmásztuk a Badacsonyt, a Szent György-hegyet, megnéztük a szigligeti várat, meg a Tapolcai-tavasbarlangot. Jó volt az idő, élvezték a gyerekek a vizet – meg a kirándulásokat is. Meg mi is – mindent. Egy-két hónapot még el tudtam volna lenni itt :)

A Városliget madárvilága Part II.

Folytatva az előző bejegyzést, íme egy újabb adag kép a top-fogásokról: szajkó, zöld küllő és erdei pinty. A zöld küllő az utóbbi hetekben meglepően sokszor került a látóterünkbe (korábban a harkály volt egészen általános, mostanában viszont egészen ritkán látok csak), de olyan fürge, és olyan magasra mászik a fákon (még mindig), hogy nehéz értékelhető képet készíteni róla. Az erdei pinty pedig azért került be a válogatásba, mert egyrészt nagyon szép (szerintem), másrészt pedig egy alkalommal rendkívül közel jött hozzám (azt hittem, nem is tud repülni, de aztán kiderült, hogy de), és sikerült megörökíteni ezt az alkalmat.