2019. augusztus havi bejegyzések

nyaralás part 3

Az egyik legnagyobb teljesítményem a nyaralás alatt az volt, hogy az egyik reggel kimentem kifejezetten napfelkeltét fotózni. Tehát jóval az esemény előtt felkeltem (hajnali ötkor!), lementem a strandra, és vártam.

Aki nem bírja a nagybetűs GICCSET, annak nem ajánlom a következő sorozatot!

Bővebben…

nyaralás part 2

A múlt hét nagy részét a Velencei-tó után a Balatonnál töltöttük, egészen pontosan Balatonszepezden. Volt jó időnk is, de volt egy nap, amikor egészen felhős volt, aznap elugrottunk Révfülöpre, a strandoláson kívül meg még annyit csináltunk a héten, hogy megnéztük a szentbékkállai kőtengert. A gyerekek alapvetően szeretnek kirándulni, de akkor pont egy nagyon rövid délutáni alvásból lettek felébresztve, és egyébként meg rekkenő hőség volt, szóval ezt annyira nem élvezték először, de aztán meg már a Balatonhoz nem akartak visszamenni onnan a végén.

Aztán ilyenkor valahogy törvényszerű, hogy eljön az a pont, amikor elkezdek különböző állatokat és növényeket fotózni, ez most sem volt másképp. Főleg, hogy téma is akadt bőven: a kőtengernél gyíkok, a Balatonban vadkacsák, közbe-közbe meg egyéb mindenféle… :) Szóval egy pár képet ebből is megosztok:

nyaralás part 1

Intenzív nyaralós hosszú héten vagyunk túl, amiről jó sok képet is meg tudok osztani, úgyhogy most egy ideig ez fog menni, én kérek elnézést. De hát nyár van, mi másról írhatnék??!!

Először a Velencei-tónál töltöttünk el pár napot, amiben az egyik legérdekesebb dolog egyébként nem is a tó volt, hanem a szállásunk. Jóbarátaink ugyanis vettek egy nyaralót, amit idén nyáron “avattak fel”, és ennek keretében kerültünk meghívásra mi is hozzájuk. A szürreális az egészben az, hogy ez ugyanaz a nyaraló, ami korábban az egyik gimis osztálytársam családjáé volt, és ahol egyetemista éveim alatt (meg még utána is) szinte minden nyáron eltöltöttünk pár napot. Ahogy beléptem a kapun, még nem tudatosult bennem mindez, csak mondogattam, hogy jé, ugyanilyen háza volt az osztálytársaméknak is (ugyanebben az utcában – mert az utcára emlékeztem, a házszámra már nem), aztán ahogy egyre több részlet a helyére került (jé, nekik is ilyesmi teraszuk volt, jé, nekik is pont ugyanilyen járólapjuk volt, jé, nekik is volt a ház mögött egy sufni, jé, nekik is pont ilyen tűzrakójuk volt a kertben…!), egyre gyanúsabbá kezdett válni, hogy ez bizony nem egy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon hasonló nyaraló, hanem ez AZ a nyaraló :) Szóval az első este kisebb sokk volt, nem csak nekünk (egyébként Sz is járt már itt, csak ő jóval kevesebbszer…), de a barátainknak is, de ettől függetlenül is jó volt ott lenni, csak ez így tényleg annyira durva egybeesés! :)

Szóval itt jártunk először, volt kis fürdés a tóban, sütögetés, társasozás, hajnalig tartó mulatozás (pont, mint anno osztálytársaimmal, csak most szűkebb körben, meg kicsit disztingváltabban :) ).