2019. július havi bejegyzések

Margitsziget by night

Megnéztük a zenélő szökőkutat, meg sétálgattunk kicsit tegnap este. Egész hangulatos ilyenkor a Margitsziget.

Kazi!

Már jó pár hete láttam a Media Marktban járva, de csak most jutottam el oda, hogy kiposztoljam: valaki tud az alábbi a jelenségre értelmes magyarázatot adni???

(kiemelés tőlem)

Szóval a kérdésem az, hogy 2019-ben (2019-ben!!!), amikor lassan már azt is kezdjük elfelejteni, hogy mire jó a CD (mikor raktál be utoljára egy CD-t, amikor zenét akartál hallgatni? Én kb. tíz éve.), ki az, ismétlem: KI AZ, AKI KAZETTÁT VESZ? És miért?! Mert az OK, hogy a bakelitlemezek reneszánszukat élik, de most már a kazetta is hipszter lett (ára alapján simán!)? Vagy miről maradtam le???

(Amúgy ha valakit érdekel, megsúgom, hogy az Arénában található Media Marktban láttam, és MÁR CSAK EGY DARAB VOLT BELŐLE, ÚGYHOGY SIESSETEK!!!)

És ha valaki kíváncsi a Media Markt teljes kazettakínálata (és miért ne lenne kíváncsi?), akkor érdemes ellátogatni >>IDE<<.

Bükki nyaralás part 2

És ahogy már belengettem, pár kép a helyekről is, ahol jártunk:

  • A Balla-barlang Répáshuta közelében (ez a mi gyerekeinknek kifejezetten nagy élmény volt), illetve maga Répáshuta is megjelenik egy-egy képen
  • Lillafüred (kétszer is eljöttünk ide, egyszer libegőzni-sétálni kicsit az erdőben, egyszer meg kisvasutazni / körülnézni magán a településen)
  • Diósgyőri vár (a másik legkedvencebb gyerekprogram)
  • Felsőtárkány

Bükki nyaralás part 1

Véget ért a már hatodik(!) éve tradicionálisan megtartott kétcsaládos nyaralásunk, melyet idén a Bükkben töltöttünk, egészen pontosan Répáshután, meg hát ugye a környéken. Ehhez a településhez szép emlékek kötnek, még 2012 őszén Sz-szel kettesben töltöttünk el itt egy hosszú hétvégét, jó nagy kirándulásokkal. A mostani nyaralás persze kicsit más volt, de hasonlóképpen jó élményekkel gazdagodtunk (bár olyan nagy túrák nem voltak – legalább is gyalog nem -, azért jól kifárasztottuk a gyerekeket, magunkat talán még jobban, csomó mindent megnéztünk a környéken, és természetesen a “szokásos” programpontokat is kipipálhattuk, volt bográcsozás, grillezés, esti társasozások, szóval tartalmas volt).

Na meg persze fotózni is volt alkalom (ami talán már szintén “hagyományos” programpontnak számít), ezért szedem ketté a posztot, és elsőként pár növényes és állatos tematikájú képet válogattam össze (másodiknak pedig a különböző helyekről teszek be néhányat). Volt egy hely Lillafüreden, ahol kifejezetten sok madár jött kifejezetten közel az emberekhez, ezért próbáltam megcsípni a 2019-es National Geographic egyik számának címlapfotóját (nem sikerült), a többi meg csak kerti virágok állatkák: