2019. március havi bejegyzések

tavaszodik

Vagy ahogy kislányom valamelyik délután elkezdte teli torokból harsogni: “Pattan a rügy!!!” Ma is kirándultunk egyet a szokásos útvonalon, és bár még mindig meglehetősen kopár az erdő, azért már rügyeznek a fák, kezd egy kicsit zöldülni. Szóval adja magát a poszthoz tartozó képsorozat témája! :)

Kirándulós

Egy ideje már bevett hétvégi programunk, hogy kirándulunk egyet a Budai-hegyekben a gyerekekkel, egészen pontosan sétálunk egyet a Normafa-Libegő-Normafa vonalon (legutóbb már megjátszottunk egy János-hegyet is a Libegőtől! – feszegetjük a határainkat), és ugyan most pont gyerekek nélkül vagyunk, de egy kirándulást ma is tettünk. Határtalan lehetőségeinket pedig úgy használtuk ki, hogy egészen a Hüvösvölgytől(!) mentünk el Normafáig :). Egész szép idő volt, meg belebotlottunk egy hóvirágosba is, ami tudvalevő, hogy kihagyhatatlan (és kimeríthetetlen) tavaszi fotótéma, úgyhogy még egy-két képet is tudtam csinálni, amiket szokás szerint be is teszek ide:

Most kivételesen még az idő is tiszta volt valamennyire, úgyhogy a kilátóból is fényképeztem párat a János-hegyen, ezeket is megosztom:

zenék…

amiket napok óta végtelenítve hallgatok munkába menet (de ha bárki is arra vetemedne, hogy meghallgatja őket, szólok előre, hogy a videókat nem kell nézni hozzá, mert bénák – illetve a másodiknál nincs is):

Hogy miért? Talán elég, ha annyit mondok, hogy:

The Sopranos 2×12 (The Knight in White Satin Armor) end credits, és

The Sopranos 4×03 (Christopher) end credits (sorrendben).

Zeneválasztásban is a világ legzseniálisabb sorozata. Pont.

naplemente (Budapest, Budapest, te csodás)

Ma amikor jöttem hazafelé, azt láttam, hogy az egész utca valamiféle rózsaszínes árnyalatot vett fel, és amikor hátrafordultam és felnéztem az égre, megszaporáztam a lépteimet, hogy még gyorsan le tudjam fényképezni ezt a naplementét.

Szóval amikor kihajolok az ablakon, és elfordulok jobbra 90°-kal, ezt látom:

Igazából nem tudom, hogy sikerült-e jól visszaadni a színeket, de valami ilyesmi volt.

Csak, hogy el lehessen helyezni, mit látunk: a bal oldali háztetők kb 100 méterre vannak, a jobb oldali Szabadság-szobor (és a Citadella) pedig kb. 3 kilométerre.