2016. július 27. napi bejegyzések

Orfű

Múlt héten családos nyaraláson voltunk, most csak mi négyen, Orfűn. Pont előtte volt az a nagy lehűlés, de szerencsére hétfőtől jó időnk volt. Nem terveztük túl a programot, és végül egészen pihentetőre sikerült, legalábbis nem azt éreztem hazaérve, hogy hulla vagyok (jó, mondjuk közvetlenül a megérkezés után pont valami hasonlót éreztem három óra vezetés után, meg azután, hogy a kocsiból az összes cuccot fel kellett hordanom a harmadikra, de ezt leszámítva…). A szállásunk közel volt a Kis-tó strandjához, ezt a helyet látogattuk meg legtöbbször, ez azért is volt ideális, mert viszonylag sekély a part, és van egy jó nagy homokos rész, szóval homokozásra is alkalmas volt, és a vízbe is be lehetett menni még nemúszóknak is, kislányom nagyon élvezte. Aztán volt még állatsimogató is, ami külön gyönyörűsége a lányunknak, nem tudom, honnan jön ez, de ha bármilyen állatot meglát, egyből simogatni, meg ölelgetni akarja őket.

DSCN4234

Aztán voltunk még más strandokon is, meg szétnéztünk a helyi nevezetességek között, de alapvetően pihentünk, lógattuk a lábunkat, és próbáltuk minimálisra venni a tevékenységeinket. És azt hiszem, elég jól is sikerült, igaz, most így visszarázódva a hétköznapokba úgy érzem, mintha legalább öt évvel ezelőtt lett volna ez a nyaralás, de azért az emléke szép :)

Július 20-án pedig telihold volt, ennek apropóján próbáltam képeket csinálni a Holdról aznap, meg másnap éjjel is, a teliholdas éjszakán tiszta volt az ég, másnap meg kicsit felhős, de mindkettő ideális volt fényképezgetésre, meg a “ultrazoom” tesztelésére, beteszek erről is két képet, hogy legyen illusztráció.

DSCN4211

DSCN4254