2016. június havi bejegyzések

foci

Na, most aztán olyan igazi társadalomból kivetettnek érzem magam így, hogy még egy meccset sem néztem az EB-ből, és minden valószínűség szerint továbbra sem fogok. Ha mi játsszuk a döntőt, akkor se.

Az viszont vicces volt este a Tescóban (mikor máskor menjen az ember vásárolni, alig volt valaki a boltokban!), hogy a random vásárlós zenéket megszakítva mindig bemondták, ha valaki gólt lőtt :) Az emberek jó része pedig, aki még rajtam kívül az Arénában volt ebben az időpontban, a Media Markt 128 tévéje közül az egyiken követte a meccset :)

látogatók

Komolyan érdekelne, hogy miért így néz ki az oldal látogatói térképe (böngészgettem a statcountert):

visitors_map

Vajon mi irányít ennyi brazilt erre az oldalra? Mit gépeltem el? :)

Amszterdam

A héten Amszterdamban voltam pár napot munkaügyből kifolyólag. Meglepő egy város, én legalábbis egy kicsit meglepődtem rajta (még sose voltam korábban). Kicsit minden el van túlozva benne: a házak, meg az utcák túlzottan szabályosak (meg úgy egészében a belváros iszonyú szabályosan van megépítve – már legalábbis ahhoz képest, hogy milyen nagy múltat tudhat maga mögött), egyszerűen túl sok a biciklis (engem már zavart, komolyan – egyébként abszolút érthető, hogy miért járnak az emberek biciklivel, és szerintem az is biztos, hogy Budapest soha nem fog így működni, egyszerűen túl szélesek az utcáink :) ), és ugyanakkor túl liberális is (a vöröslámpás negyeddel, meg a coffeshopokkal), és valahogy ezek egyvelegével meg olyan groteszk lesz a város. Az egyik “kedvencem” az a tér volt, melynek közepén egy régi gótikus jellegű templom áll, amit körbevesznek a bordélyházak, meg a kocsmák. Tehát konkrétan a kurvák, amikor állnak a kirakatban, egy templomot néznek, és ez nekem valahol nagyon ijesztő volt (és megnéztem, az egy működő templom, tehát templomként funkcionál, nem piac, vagy könyvtár, vagy akármi más). De beszéltem olyanokkal is, akik láttak két bordélyház között egy óvodát. Nem vicc. Na ilyen Amszterdam.

De írni nem akarok sokat, csak képeket akartam bedobálni:

DSCN3428

Egy jellegzetes utcakét csatornával, híddal, meg a keskeny házakkal. És nyilvánvalóan egy-két bicikli is látszik rajta, ha valaki rákattint.

DSCN3466

A virágpiac, amit én sajnos csak ilyen formában láttam, mert napközben nemigen tudtam városnézni, de azért tulipánhagymákat vettem, csak nem itt, hanem egy random virág/szuvenírárusnál.

DSCN3484

Ez pedig a híres amszterdami ferde torony. (NEM, ez csak egy random templomtorony, csak ilyen ferdén fényképeztem egy sajnos már általam is ismeretlen oknál fogva…)

DSCN3514

Még egy utcarészlet, ami különösebben semmit nem ábrázol, de azért valamit visszaad a város hangulatából.

DSCN3517

Itt pedig látszik a már említett templom a kép bal oldalán, szembe vele pedig a bordályház “kirakata”, ahol épp most árut nem látni, mert fényes nappal van, de este ott is égnek a vörös lámpák (rákattintva majd látszik is valami talán).

És nem, nem volt mindig ilyen szép az idő, mint amilyen a képeken látszik talán elsőre. Bármelyik pillanatban eleredhetett az a hülye aprószemű szitáló eső, de minden napra jutott valami kiadósabb csapadék is (általában estefelé, de pénteken például reggel is, amikor mentem a szállásról a konferencia helyszínére). Mondjuk ezt annak fényében, hogy kis hazánkban is milyen volt az időjárás az elmúlt napokban-hetekben, igazán nem rovom fel, csak megjegyeztem, hogy azért nem csak napsütés és bárányfelhők voltak ám itt sem.