2016. március havi bejegyzések

ajánló

Ilyet is régen csináltam már, de most már két blog is van, amit reklámozhatok, úgyhogy ezt a posztot ennek szentelem, szeretnék nagy számú olvasóközönségem figyelmébe ajánlani két honlapot – hátha valakinek felkelti az érdeklődését, és rájön, hogy már csak ez hiányzott a boldogságához:

  • Mások ugyanitt: ezt egy olyan srác írja, akivel még a mozgássérült táborokban ismerkedtem össze, aztán azóta már annyi minden történt, hogy az egyik fiuknak én lettem a keresztapja; de nem ez a lényeg, hanem az, hogy az illető a programozó munkája mellett nemrég elvégzett egy mentálhigiénés segítői szakot is, majd ezt követően kezdett bele abba a projektbe, ami végülis az említett blogban manifesztálódik: a lényege az, hogy egyszerűen odamegy az utca emberéhez (totál idegenekhez), és beszédbe elegyedik velük, arról, hogy mi foglalkoztatja őket, vagy csak úgy egyszerűen az életükről, majd ezeket írásban összefoglalja, és közreadja. Szóval az lenne a lényege, hogy emberi sorsokat mutasson be, és nem kell valami nagyon drámai dologra gondolni, de mégis érdekes, hogy minden egyes embernek mennyire sajátos története van, és hogy ezekbe valamilyen formában betekintést nyerhetünk. Szerintem iszonyat sok munka van ebben az oldalban, és már csak ezért is érdemes lenne minél több emberhez eljuttatni.
  • Buffalói anzix: a második ajánló már nem különösebben egyedi, de azért szintén érdekes lehet (már ha az illető komolyan veszi az írását, mert ez még tényleg csak nemrég indult be): az egyetemi koleszból egy srác írja, akivel öt évig egy fedél alatt laktam, eredetileg jogi végzettségű, és pontosan még nem derült ki számomra, hogy mit és hogyan, de valamilyen ösztöndíj keretében tavaly ősz óta az USA-ban tanul, és amellett, hogy más országok életébe betekinteni mindig érdekes lehet, itt még az írás stílusa is közel áll hozzám, ezért ajánlom. Persze úgy, hogy valaki nem ismeri a blog szerzőjét, lehet, hogy semmi extra, ezt sajnos nem tudom megítélni, de én kíváncsi vagyok, hogy alakul a blog jövője.

Egyébként tök érdekes, ha belegondolok, akkor kb a két kezemen meg tudom számolni, hogy hány honlapot követek ilyen-olyan rendszerességgel, és ezen kívül csak akkor nézek meg valamit, ha épp konkrétan keresek valamilyen információt, de úgy egyébként tök kevés dolgot követek rendszeresen. Blogokból konkrétan (ha ezt a kettőt nem számoljuk), akkor gyakorlatilag csak egyet, a többi vagy hírportál, vagy valamilyen fórum, vagy valamilyen “szakmai” oldal (persze nem munkára gondolok, hanem vagy valamilyen képregényes, vagy társasjátékos oldalra, ezeket szoktam még időnként elő-elővenni).

ötletek

Eszembe jutott egy csomó minden a napokban, amit nagyon fontosnak tartottam volna megosztani, csak aztán amikor eljutok idáig, akkor mindig valahogy elfelejtem. Meg mindig jön valami még fontosabb.

Lehet, hogy csak engem akasztott meg (mióta többet rádiózók az utóbbi időben), de mik ezek az ultragagyi együttesnevek mostanában? Ilyenekre gondolok, mint Blaha Lujziána, vagy Margaret Island. (És most még a helyesírásukat is meg kellett néznem: az ‘Island’-et jól írtam, pedig benne volt, hogy inkább ‘Ájlend’-nek írják, a Lujziánát viszont nem, az sokkal viccesebb, mert Blahaluisiana így egyben – érted, mint az USA tagállama, tök kreatív.)

Szóval ha valaki éppen zenekart alapítana, és azon gondolkodik, milyen nevet adjon neki, érdemes elgondolkodnia a budapesti közterek, utak, hidak, épületek nevein, mert ez tuti befutó. Pár tipp: Windkálmán platz, Keleti rélwéjsztésön, Corvinmozi, King street, Metro line 4, Grashampalota, MÜPA-NK (ezt szigorúan punk-zenekaroknak), Cséjnbridzs, Örsvezér, Kelvintér. De azért körül kell nézni a piacon, a Rocktogon név például már nagyon elcsépelt, az Astoria még mehetne, de például a Heaven Street Sevennek van egy ilyen című száma, szóval én azt nem választanám.