békávé

Elképesztő, hogy szinte alig van olyan vonal a budapesti közelekedésben, ami teljes hosszában normálisan közlekedik. Hétvégén el akartunk menni valahova, először a Vasúttörténeti Parkot néztük ki, de az november eleje óta zárva van, aztán kitaláltuk, hogy akkor legyen a gyermekvasút. Ahhoz fel kell menni Hűvösvölgybe, elvileg háromnegyed óra alatt teljesíthető a táv egy átszállással tőlünk – mindezt még úgy is, hogy azzal természetesen tisztában vagyok, hogy épp átépítik a Moszkva teret.

Na de szombaton azért nem ilyen egyszerű a dolog, a metrón bemondták, hogy most kivételesen a Széll Kálmán téren meg sem fognak állni, aki oda megy, szálljon le a Batthyányin. Jó, mi is így tettünk, busszal fel, utána a 61-es pont elment előttünk, és végül bő egyésnegyed óra alatt fenn voltunk, szerencsére még pont elértük a vonatot.

De ez csak egy dolog, tegnap a munkahelyemről akartam eljutni a Móriczra, és akkor szembesültem vele, hogy semmilyen villamos nem jár, busszal meg ugye mondanom sem kell, hogy mennyire gyors volt az utazás. De ugyanez kocsival is, a múltkor a József körúton legalább fél óra volt átverekedni magunkta a Mester utcától a Blaháig.

Az rendben van, hogy minden új lesz, meg szebb, meg jobb, de valahogy régebben kicsit mintha jobban elosztották volna ezeket a dolgokat, most meg egyszerre mindent…

De hogy jót is mondjak, erre a hétre már fel voltunk készülve, hogy beindítják a szülést, ehhez képest ma azt mondták, hogy minden oké, szóval jöjjünk vissza jövő héten, ami tök jó, mert most már egyre jobban megközelítjük az eredetileg kitűzött december első hetét is.

Hozzászólás