2012. május havi bejegyzések

ARCHÍV – trolling

Mi ez az idiótaság a youtube-on, hogy 10 órás videókat raknak fel az emberek? :) Persze lehet, hogy nem új a jelenség, de én még csak most fedeztem fel. Gondolom ez valami elméleti felső határ a youtube-on, azért pont tíz óra. Mindenesetre sok pihent agyú ember van, az biztos. Itt van egy példa, ha valaki nem értené, mire gondolok:

ARCHÍV – baleset

Tegnap este sikerült az egyébként alapvetően jól sikerült napomat megkoronázni azzal, hogy amikor kimentem a fürdőbe, kellemesen beb*sztam a könyököm az ajtón függő fürdőszobatükör letörött sarkába, minek következtében egy gyönyörű kétcentis vágott seb keletkezett a karomon, amiből elkezdett folyni a vér. Nem spriccelt azért, nem volt vészes, de folyt rendesen, és nem kicsit megijedtem. Ezért aztán este tízkor Sz-el felkerekedtünk és elindultunk a sürgősségi ügyeletre, viccesen nézhetett ki, hogy egy srác melegítőgatyában és pólóban sétálgat az utcán egy konyharuhát szorítva a könyökéhez (hirtelen ezt találtuk), enyhén sápadt arccal. A történet egyébként elég pozitív véget ért, mert miután elbattyogtunk a két saroknyira lévő Péterfyhez, ott közölték, hogy a tíz percre lévő Fiumei úton van a sürgősségi, ahol aztán szintén kb tíz perc várakozás után elláttak (szerintem ez elég gyors), és hazamentünk. A legkellemetlenebb talán a tetanusz volt, de felkészültem rá, hogy ez elkerülhetetlen, a vágás pedig szerencsére annyira nem volt nagy, hogy össze kelljen varrni. Csak mély. És még a sürgősségi sem volt tele megkéselt hajléktalanokkal és magatehetetlenül fetrengő részegekkel (legalábbis én sokkal rosszabbra számítottam egy a nyolcker szívében lévő kórháztól).

Ma reggel már mentem kötözésre is, legközelebb hétfőn de szerintem addigra már be fog gyógyulni jobban, már ma is emberibben nézett ki.

Kezdek megismerkedni a hazai egészségügy rejtelmeivel.

ARCHÍV – frusztráció

Annyira frusztráló, amikor a kollégáid munka közben beszélik meg telefonon az időpontot a fodrásszal/fogorvossal/nőgyógyásszal, amikor a gyerekeiket előtted teremtik le, amikor akármilyen ügyes-bajos dolgaikat beszélik meg a férjükkel/feleségükkel/szüleikkel… Tudom, persze ez is az élet része, meg minden, de én például az ilyenfajta intim szférámat megtartom magamnak, és legalább kimegyek a telefonálni folyosóra. Lehet, hogy csak engem zavar, de szerintem az ilyesmi annyira nem idevaló (és nem, nem az a bajom, hogy nem tudok emiatt dolgozni, mert ez nem érdekel, hanem az, hogy akaratlanul jobban belefolyok valakinek az életébe, mint ahogy szeretnék).

ARCHÍV – Párizs

Végre tudok valamit feltölteni az oldalra, munkaügyben kint voltam Párizsban múlt héten (és erről most többet nem is írok, mert egyrészt nem érdekes, másrészt meg annyira nem is publikus), szóval amennyire tudtam, és időm engedte, bebarangoltam a város is, így most fel tudok tenni pár szép naaaaaagy képet, mert az mindig jó :) És tényleg.

Kb megnézési sorrendben, szóval legelőször a Diadalívet láttam Párizsból még első este, de ez persze már másnap van. És a szemfülesek még az Eiffel-tornyot is észrevehetik a háttérben :)

A Sacre Coeur – jó sok turistával

Az Eiffel-torony egy iszonyú hálás fotótéma szerintem, kb minden szögből lefényképeztem, nagyon tetszett, és ide visszajöttem másnap is (összesen másfél napom volt városnézésre kb).

Mondom, ebből sosem elég…

Ez az egyik legszebb hídjuk szerintem, nem mellesleg a Maffiózókból is ismerős lehet, amikor a hatodik évad egyik részében Carmela elmegy Párizsba városnézni :)

A Louvre üvegpiramisa este, meg a nemtudommilyen kapu mögötte

Ez pedig az obeliszk – már másnap

Ott hátul emelkedik a Notre Dame

Ezen a környéken a rakparton voltak ilyen könyvárus-bódék, ahol például Kis herceg-et árultak, de volt egy csomó Tintin képregény is franciául (pedig hát az ugye eredetileg belga…)

A nap végén ismét visszatértem az Eiffel-toronyhoz…

…és most már akkor fel is mentem rá. Szép kilátás volt.

Na most így kb röviden ennyi, egyébként igyekeztem minél több dolgot megnézni, voltam még a Montmartre-n, megnéztem a Moulin Rouge-t, a Panteont, a Sorbonne-t, a Luxembourg-kertet, a Tuileriák kertjét, a Pompidou központot, szóval tényleg nagyon sok mindent, a végén már kicsit zsongott is a fejem, annyira telítődtem. De azért jó volt, szép város tényleg, és van is mit megnézni benne.