ARCHÍV – élmények

Még, mindig szenvedek a melegtől… Most a három helyett csak ketten vagyunk az irodában a szobában, viszont a kollégám nem hajlandó bekapcsolni a légkondit, mondván, hogy ha megjön a harmadik szobatársunk jövő héten, akkor ő úgyis annyira feltekeri majd, hogy mínusz tíz fok lesz itt, és legalább most “élvezzük ki”, hogy még nincs itt… Hát én annyira nem élvezem, de inkább nem szólok neki, csak csendben várom, hogy vége legyen a hétnek… :)

Tegnap délutáni élményt akartam még leírni (sőt, most jut eszembe egy tegnap esti is): annyira durván be voltak dugulva az utak öt után, hogy nem mertem buszra szállni, csak  villamossal meg metróval jöttem haza – még szerencse, hogy azzal is lehet. Az Árpád hídnál direkt néztem (mert egyébként inkább olvasni szoktam a villamoson) a metróállomástól (tudjátok, a felüljárós nagy kereszteződés a Váci útnál) az Árpád hídon keresztül a Vörösvári úton végig egészen az Óbudai rendelőintézet villamosmegállóig tömött kocsisor ÁLLT az úton a Pest felé menő oldalon. Jó, néha-néha megmozdultak, de pl a Népfürdő utcánál olyan szinten be voltak állva, hogy nem egy ember kiszállt a kocsiból nézelődni, ilyet én még csak határátkelőkön láttam (és inkább csak TV-ben), amikor megy nyaralni mindenki – de Pesten szerda délután??? Persze tudom azért volt ez, mert lezárták a rakpartokat, és ma is erre számítok közlekedésileg, de azért ilyenkor kicsit dolgozik bennem a káröröm, hogy ugye most ti is villamosoznátok inkább… (Most mértem le google maps-en a távolságot, azt írja, 3,2 km, körülbelül 6 perc – három kilométeres kocsisor az kemény szerintem).

Másik élmény: este lejött egy film amit töltöttem, Woody Allen: Banánköztársaság című régi klasszikusát keresem már régóta. Kijött magyarul is már nemmost DVD-n, de azt a magyar verziót nem tudtam megszerezni, hát mondom, most beütöm emule-ba, hátha, és persze benne volt, angolul. Tegnap este jött le, mondom belenézek, hát az első furcsaság, hogy franciául beszélnek benne, mondom itt valami nem stimmel, aztán meg a helyszínek sem olyanok, amiket várnék. Na belepörgetek egy másik részbe, hoppá mondom, ez egy kőkemény pornófilm, nem Woody!!! Hát igen, néha ha az ember nem figyel, akkor meg tudják viccelni az ilyen hamis fájlnevű cuccok, most én is hiába töltöttem 700 megát, és még filmet sem tudtam nézni, pedig a Banánköztársaság-ra már tényleg nagyon kíváncsi vagyok!! Most betettem egy másik letöltést, remélem az nem NDK-s kutyapornó lesz, vagy valami ilyesmi…

Hozzászólás