2006. február havi bejegyzések

ARCHÍV – 2006.02.28

Egy kicsit politizálok, mert miért is ne. Érdekes dolgot hallottam ma suliban. Településszociológia órán ülünk. Volt egy ember, aki kitalálta, hogy a városi embereket három indikátorral  lehet jellemezni, úgy mint a lélekszám, a heterogenitás (nemzetiségi összetétel) és a népsűrűség. És azt találta ki ez a fószer, hogy minél magasabb értéke van ezeknek az indikátoroknak, annál inkább a baloldalra, és minél alacsonyabb, annál inkább a jobboldalra szavaznak az emberek. Magyarul ahol sokan élnek, sok nemzetiség, és szorosan, ott sok a vörös, ahol meg kevesen vannak, kevés nemzetiség, ott meg nem. Hogy ez az ötlet honnan jött, azt nem tudom, meg azt sem, hogy hol kutattak ilyesmit, gondolom Európában, nem is kell vele egyetérteni, mert elég abszurd szerintem, de azért leírtam, mert érdekes…

Tegnap volt Óbester csak fiúk jöttünk, a lányok valahogy most elmaradtak, biztos ” tanulniuk kellett”, vagy “zéhát írtak”. Mindegy. De azért elég szép számmal voltunk még így is, és ennek igen örültem, jó volt beszélgetni egy kicsit. Ami azt illeti, ma estére is terveznek valamit csoporttársaim, de nem tudom, hogy bevállaljam-e, mindenesetre ha megyek is, akkor sem maradok sokáig, mert már ma olyan voltam, mint a mosott szar, és ez nem valami jó érzés. Bár szerintem a hétvégéig úgy sem pihenem ki magam rendesen, mint általában, úgyhogy tulajdonképpen mindegy lenne a dolog, de azért mégis. Most meg gőzerővel takarítunk a szobában, mert este meglátogat az igazgatónő, nem tudom milyen megfontolásból, mindenesetre jobb a békesség, úgyhogy eltüntettük a porcicákat.

ARCHÍV – 2006.02.27

A mai reggelem kegyetlen volt. 6:55-kor csörög az óra, gyorsan lemegyek reggelizni, összepakolok, irány a suliba. Elengedtem egy villamost az Üllői úton, mert szokás szerint annyi ember volt, hogy már a megállóban is alig fértünk. A következőre felfértem valahogy, mondom most már késni fogok, de mindegy. Sprintelek be, fel a másodikra, látom még nyitva van a terem, talán még nem kezdték el… Berobogok, sietve, tökidegen tanár néz rám, tökidegen arcok a padokban, elhebegek valami bocsánat, elnézést…t, visszafordulok. És még ekkor sem esett le, csak kb két másodperc múlva – basszus, csak két óra múlva kezdődik az órám. Áááááááááááááááá!!!!! Ilyen még nem volt, mióta kétlábú vagyok! Ilyet csak egy idióta csinálhat, hogy előbb megy be a suliba. De legalább csoporttársaim jót nevettek, amikor elmeséltem nekik, mit alkottam. (Te szerencsétlen… – gondolom valami ilyesmi zajlott le a fejükben). Naszóval így kezdődött a nap, és ezek után már csak jobb lett.

Felkerült a felirat a feliratok.hu-ra, meg nagy nehezen ide is, köszi antiati ezúton is, mert én ehhez egy kicsit kevés voltam… De sikerült.

Múlt hét csütörtökön volt koleszfarsang, nemigen voltam ott, de vannak vicces képek:

Bernátcsoki Caramel a doboknál.

Két arc. Miki & Elefátor.

Tombol a buli…

ARCHÍV – 2006.02.26

Hétvégén befejeztem az óriási nagy életművemet, megcsináltam a Godspell feliratát. Merthogy nem találtam hozzá semmit, lehet, hogy én vagyok béna, de egyszerűen sehol nem volt hozzá felirat, de semmilyen nyelven, nemhogy magyarul, de még angolul sem. Mondjuk angolul biztos van, csak én nem találtam meg.  De emiatt úgy történt a dolog, hogy először leírtam hallás alapján angolul a dolgokat – hallás alapján! mint egy nyelvvizsga – mondjuk az olyan is lett, de az arra volt jó, hogy elcsesszek egy csomó időt, meg úgy kb. megértettem belőle pár dolgot. Utána meg jött a fordítás, meg az időzítés, ami kb három hétvége alatt meg is lett, közben meg megtaláltam a magyar színházi változat szövegkönyvét, úgyhogy a dalszövegeket is leírtam magyarul, és ezért van az, hogy nem is egy, hanem rögtön két felirat is született. Feltettem őket a feliratok.hu-ra is (elvileg), de felteszem ide is, mert ott úgyis csak holnap jelenik meg legkorábban, meghát mégis ha már csináltam, akkor eldicsekszem vele. Szóval tessék:

Godspell felirat – angol dalszövegekkel

Godspell felirat – magyar dalszövegekkel (Sinka Erika fordítása a színházi verzióból)

Meg lehet nézni, csak a filmet kell letölteni hozzá. Szerintem nem lett rossz, csak két pont van, amit nem egészen értettem, és úgy írtam be valami szöveget random, meg pár felkiáltás, illetve érzelemkitörés, amit nem fordítottam le, pedig utólag belegondolva lehet, hogy jobb lett volna, meg egy-két szóvicc, amit egyszerűen nem tudtam hova tenni. Szóval ennyit tudok nyújtani.

ARCHÍV – 2006.02.22

Hétvégi képek, megkésve bár, de törve nem – vagy hogy van. Szóval ilyenek voltunk:

A túra…

Csoportkép

…és a jelmezek. John Lennon/ Doktor Csernus és az őrült darabolós gyilkos

A srác, aki sörnyitó

no comment.

Na asszem ennyi elég is lesz.  A nap híre az az, hogy hoztak egy csocsóasztalt a koleszba, úgyhogy a délutáni programom az nagyjából meg is volt. Az egyetlen baj vele, hogy pénzes, ugyanúgy ötvenessel működik, mint mindegyik, de amúgy jó, és vadiúj, nem ragad a sörtől, nincs összehamuzva, nincs letörve a bábuk fél lába, meg ilyenek. És tizenegy golyó van hozzá. Tulajdonképpen a sulin kívül most nem túl sok indok maradt, hogy kimozduljak ebből az épületből – na jó, azért de.

Elvileg este mentem volna kórházba szordzzsal, hogy meglátogassunk egy kissrácot, mert elég rosszul van. én mondjuk nem nagyon ismerem őt, de azért kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele – na jó, ennél kicsit durvább a helyzet, az a kérdés, hogy látom-e még élve. De azt hiszem erről inkáb nem írok most. Hát mára ennyi.

ARCHÍV – 2006.02.21

Azt hittem tudok képeket rakni, de hiába várok, nem jönnek, úgyhogy majd holnap.

Egyébként nem történt semmi, mert egész nap a suliban voltam, azonkívül meg mászkáltam össze-vissza a városban, és mégsem sikerült nagyjából semmit sem elintézni, amit akartam, de tökmindegy. Leadtam ez indexem, ergo elkezdődött a suli, örülök neki. Este lett volna valami sörözés csoporttársakkal, mert elmaradt egy órám, de annyit kellett várni, hogy végül elment tőle a kedvem, és inkább hazajöttem. Haza – szóval visszajöttem a koleszba. Legközelebb lesznek képek – talán.

ARCHÍV – 2006.02.19

Hétvége: legelőször is újraolvastam a tavaly április negyediki posztomat, az akkori geográfus kihelyezett “szakhétvégéről”, és amellett, hogy még mindig egyetértek magammal, azt is meg kell állapítanom – bár ezt is tudtam volna enélkül is -, hogy az idei hétvége sokkal jobban sikerült.

Pedig az a nagy igazság, hogy nem vártam túl sokat tőle, ugyanis pénteken egész nap olyan mocsok idő volt, hogy még az ablakon sem mertem kinézni, nemhogy egy esetleges holnapi kirándulásra gondoljak. ezt a verziót abszolút elvetettem, mondom fasza lesz, mert egész nap kuksolhatnak a házban a srácok/lányok. Apropó emberek, előzetes felmérések alapján úgy nézett ki, hogy jóval többen leszünk, mint tavaly, nagyjából mindenki, aki számít, mínusz egy-két ember, plusz pár olyasvalaki, akit nem is ismerek. Összesen huszonöt hely kelt el, velem együtt huszonhatan voltunk – elvileg, mert én nem számoltam meg -, és az már majdnem huszonhét… De pénteken még ez is rosszul esett, mert azt gondoltam, hogy ilyen sok embernek lesz nem-olyan-amilyet-vártunk hétvégéje.

És láss csodát: szombaton hét ágra sütött a nap, nem kicsit lepődtem meg, és azt hiszem nem kicsit örült mindenki ennek az időnek. Miután beköszöntem, hogy ugye megjöttetek? gyorsan ki is ötöltük, hogy minél előbb elmegyünk túrázni, a Nagy-Hideg-hegy volt a végcél. Arról azt kell tudni, hogy kb olyan kétésfél-három órás út, és télen igen cseles tud lenni, például tavaly kb ilyenkor amikor ott voltam, egy szakaszon nem volt letaposott út, és igen nagy hóban gázoltunk – asszem az is le van írva valahol a márciusi dolgok között.

A túráról: mivel sokan voltunk, ezért kicsit szétszakadozott a csapat, és sokszor kellett bevárnunk egymást, nem gondoltam volna, hogy odaérünk, mert amúgy is kicsit későn indultunk. Olyan osztálykirándulás fílingje volt az egésznek, noszogatni kellett a népet, meg a szokásos “sok van még hátra?” kérdés is nem egyszer elhangzott, amit persze általában hozzám intéztek, mint helyismerettel rendelkező embernek, én meg nem tudjam, hogy sokat mondjak, vagy keveset, mert ennek csupán pszichológiai jelentősége van, igazából én sem tudom, mennyi van még hátra, csak épp az aktuális lelkiállapotom alapján. Szerencsére végig volt letaposott utunk, és a kezdeti sétálgatós tempót felváltotta egy na-már-nincs-sok-hátra-húzzunk-bele tempó, ami őszintén szólva még engem is megerőltetett. És csodák csodájára mindenki kivétel nélkül elért a végcélig, nagyon büszke voltam rájuk, mert erre nem számítottam, és le a kalappal – főleg a lányok előtt, mert meglepően keveset panaszkodtak :)

A “csúcson” nem sokat időztünk, annál is inkább, mert még sötétedés előtt haza akartunk érni, és a kilátás sem volt túl jó, pechünkre pont leszállt egy kis köd, úgyhogy egy idő után már az orrunkig sem láttunk szinte – persze ennek is megvolt a maga hangulata.

A visszaút egy pöttyedt latyakos volt, mondhatnám senki nem úszta meg szárazon, igen erősen elkezdett olvadni az anyag, de azért valahogy hazajutottunk.

Apropó hazajutás, azt a pillanatot azért nem hagyhatom ki, amikor azt a pár embert, akikkel jöttem (mert mondanom sem kell, visszafelé, is szétszakadozott a csapat), elvittem kicsiny hajlékunkba, eredetileg azért, mert meg akarták nézni a lovat, aztán az lett belőle, hogy apám behívta őket melegedni, és persze visszautasíthatatlanul ráunszolt mindenkire egy-egy felest, kaptak egy kis ízelítőt a falusi vendéglátásból, szó szerint, én mondjuk kicsit kínosan éreztem magam, mert gondolom ők nem ehhez vannak szokva, de tulajdonképpen a falusi emberek tényleg ezt csinálják, én mondjuk ki nem állhatom, amikor rám unszolnak valamit, de ez azért van, mert bárhova elmegyünk rokonlátogatni, mindenki ezt csinálja. Sőt, szerintem ez mindenhol így van. na mindegy.

Otthon vacsiztam egyet, aztán jött a second turn, az esti buli, ami úgy lett meghirdetve, hogy farsangi bál lesz, és mindenki öltözzön be, úgyhogy fogtam a cserkészingemet, és felöltöttem, ez ilyen kényelmes megoldás, de úgy vettem észre, hogy tetszett mindenkinek. Kreativitásban nem csalódtam a többiekben, illetve ha igen , akkor csak pozitívan, a legjobban a vonatindító-jelmez tetszett, meg a kényszerzubbonyos őrült sem volt rossz ötlet – azt a jelmezt utána kb mindenki kipróbálta, és kihagyhatatlan az a srác, aki SÖRNYITÓNAK öltözött, persze ezt így nem igazán lehet elképzelni, meg leírni sem, de ha lesz kép, majd felrakom. Sörnyitó – hogy lehet ilyet kitalálni… Azt est további része az általános jókedvé volt, meglátszott mindenkin az  a tizenix kilométer a lábunkban, úgyhogy éjfélre vége is lett az egésznek, de szerintem nagyon jó volt.

Hát kb ennyit a hétvégéről, összességében szerintem jól sikerült, és annak örültem leginkább, hogy olyan jó sokan jöttek, és az az igazság, hogy azért maradt még megnéznivaló a környéken, szerintem ők sem bánták meg, hogy jöttek – hű de diplomatikusan írok basszus. Szóval merje valaki azt mondani, hogy nem volt jó!

Képek biztos lesznek – majd egyszer.

ARCHÍV – 2006.02.15

Na lássuk mi a kotta: ma is nyolcra mentem suliba, de úgy, hogy szobatársam felébresztett, hogy: Nem kell suliba menned?  Én meg öt percig pislogtam. Valamilyen okból kifolyólag nem sikerült beállítani az ébresztőórát, vagy csak kibabrált velem a rendszer, nemtom, mindenesetre végülis beértem, és egyre jobban megtanulok nagyon gyorsan felöltözni-összepakolni, és nagyon gyorsan kajálni, pedig ha valaki, akkor én igazán szeretek lassan enni.

Az első órának az a fantázianeve, hogy Területi egyenlőtlenségi mutatók, mely ötvözi magában a statisztikát, és a múlt félévi táblázatkezelést is egyszerre, úgyhogy hiába örül ez ember, ha végre befejezte ezeket a tárgyakat, mert akkor jön a rettegett területi egyenlőtlenségi mutatók óra. Na de azért annyira nem kell megijedni tőle, legalábbis én azt vettem észre, hogy csak kattintgatni kell az egérrel összevissza, és a végén majd csak kijön valami. Ha elég gyorsan csinálja az ember, akkor még orbitális baromságokat is el lehet követni, mert van idő újrakezdeni és kijavítani…

A második óra csak megbeszélés jellegű volt, politikai földrajz a neve, de számomra az derült ki, hogy inkább töri jellegű lesz, mint földrajz – de majd meglátjuk. utána délután volt még egy hasonló órám, Magyarország politikai földrajza a neve. Szóval ha még nem jön ki a könyökömön a politika, választások stb, akkor itt lehet repetázni, a sors iróniája, hogy éppen nagyon erős aktualitást szereztek ezek a tárgyak. Egyébként a tanár nagyon nagy arc, egyszer legelső félévben tanított már, jók az órái. Most az elején háromnegyed óra ment el azzal, hogy keresett egy asztalt a projektornak, mert nem volt, és végülis egy sarokban álló pulpitus-szerű dolgot kellett felborítani, és arra tette a technikát. Aztán még egy negyed órát böngészte a névsort, és szidta azt aki nem volt ott. Furcsa egy ember. Hát ennyi volt ma a suliból, lassan kezdek újra belejönni a sulibajárásba, meg abba, hogy másfél órákat ülök egyhelyben – pedig nem könnyű.

Voltam postán, leadtam szordzs felvételi jelentkezését, mert ma van a határidő, de a srác meg dolgozik, és azért nem akarta a legeslegutolsó pillanatban leadni, meg ilyen nonstop postát nem is nagyon tudok mondani hirtelen, meg ő sem szerintem. Kb tíz emberből nyolc a felvételi lapokat adta le, legalábbis amerre csak néztem, mindenki óriási borítékokkal álldogált a sorban, kivéve az öreg nénik-bácsik, mert ők a csekkeket fizették be. Azon gondolkodtam, vajon ha most abban a helyzetben lennék, akkor én hova jelentkeznék? Több, mint valószínű, hogy első helyre ugyanide, mert tetszik amit tanulok, de a többi hely biztos olyan lenne, amivel az életben is tudok kezdeni valamit. Merthát most pár évig jól elvagyok, de igazából fogalmam sincs, hogy utána mi lesz. Nem mintha el lennék keseredve, csak az az igazság, hogy erősen számolnom kell azzal, hogy valószínűleg nem egészen azt fogom csinálni az életben, amit szeretnék. Illetve nem is tudom, hogy mit szeretnék konkrétan – akkor még van esély rá, hogy minden vágyam teljesüljön!Igazából az a legnagyobb baj, hogy ezen a szakon nagyon sokféle dolgot tanulunk (ez eddig nem baj), de mindenből csak egy kicsit (ez már igen). És ha valaki egy szakembert keres, akkor valószínűleg olyan valakire gondol, aki egyvalamiben nagyon jó. És én még nem tudom, hogy mi lenne az az egyvalami, mert annyiféle újat tanulok, hogy mindig más tetszik meg.

Azt nem is írtam még, hogy az egyik szünetben elkaptak a suliban, hogy nem mennénk-e megcsinálni egy tesztet, negyed óra az egész – és kapunk egy színesceruzát, meg egy csokit. Na ennél infantilisabb ajándékokkal nem is kecsegtethettek volna, de ezért elmentünk, mert épp nem volt semmi dolgunk (pár csoporttársam, meg én). Nagyon elborult egy teszt volt, azt vizsgálták, hogy az egérmozgatásnak vannak-e olyan személyes jegyei, mint mondjuk az írásunknak.  Nem tudom, ezt ki találta ki, vagy, hogy ez hogyan mozdítja előre a világ fejlődését, de ismét bebizonyosodott, hogy akik informatikával foglalkoznak, azok nagyon pihent agyúak tudnak lenni.  Kíváncsi leszek, milyen eredményre jutnak majd, mert szerintem nem sok ráció van ebben az egészben, de ki tudja…

Na lépek, mert sok lesz a jóból…

ARCHÍV – 2006.02.14

Elő kell vennem az órarendet komolyan, mert nem tudtam megjegyezni, hogy milyen óráim vannak. Nyolckor kezdtem reggel suliba, és ez durva, és holnap is nyolcra megyek! Ááá!

Első óra természetföldrajzi szintézis volt, rosszul hangzik, és azért is rossz tényleg, mert a végén lesz belőle egy bitang nagy szigorlat – de erről inkább jobb nem is beszélni még… Utána volt két lyukas, de elvileg be lesz tömve a lyuk, mert lesz majd gyakorlatom, meg fölveszek valami társtudományt, elvileg településszociológiát. Aztán volt szociálgeográfián, amin sikerült jól bealudnom, de csak azért mert vetítés volt, és teljesen besötétítettek, és így képtelenség fennmaradni, de komolyan – de majd odafigyelek… Meg volt még egy órám, speckol, az a neve, hogy változó földrajzi környezet, elég durva a tanárnéni, aki tartja, de talán majd megszokom.

Este voltunk a Bárkában a Mulatságon szobaszinten, igen jó volt a darab, bár nem egészen erre számítottam, de tetszett. És azt hiszem most már jó lenne aludni is egy kicsit valamikor…

Mucsi Zoli. Arc.

ARCHÍV – 2006.02.13/2

Ja, és a legfontosabbat el is felejtettem: egy éves lett az oldal!!! De gyorsan megy az idő…

ARCHÍV – 2006.02.13

Na, úgy gondoltam, hogy mivel ezen a héten nagyjából elkezdődik a suli, meg más úgyse nagyon történik velem, ezért leírom, hogy kb hogy fog alakulni a mostani félévem – lehet bosszankodni, meg anyázni, de nem tehetek róla, ha kevés az órám, én tényleg megpróbáltam minden létező dolgot felvenni…

Ma összesen három órám volt, és ezzel eggyel felülmúltam a napi kettes átlagot. Az elsőnek az a neve, hogy biogeográfia, elvileg ismerős a tárgy, mert a legelső félévben volt egy biológiai alapok nevű órám, és ugyanazok a tanárok tartják, de azt híresztelik, hogy ez kicsit kegyetlenebb óra. Illetve az óra nem, de a vizsga igen, mert a néni, aki tartja, az  nagyon kedves, de az ilyenek szokták az embert a legjobban megszivatni a vizsgán.

Második óra: társadalomföldrajzi szintézis – jól hangzik, mi? Ez nagyjából egy általános társadalom/gazdaságföldrajz, hogy itt ezt bányásznak, ott olyan gyárak vannak… A fószer aki tartja jó fej, de iszonyatosan unalmas órákat tart, nagyon nehéz rá odafigyelni, ez lesz az alvós óra szerintem, de előtte is, utána is benn vagyok, úgyhogy szerintem erre is be fogok járni…

Harmadik óra: számítógépes prezentációs technikák. Ennek van a legviccesebb neve, gondoltam, mert miért nem azt írták, hogy PowerPoint oktatás. De kiderült, hogy nem, mert tanulunk egy kis CorelDraw-t, meg Photoshop-ot is. Persze, hogy milyen mélységben, az már más kérdés… És ennyi volt mára a suli, meglepően gyorsan elment a nap, de úgy tapasztaltam, hogy ez maximum az első héten van így, amíg még újnak tűnnek az órák.

Délután voltam a Szabó Ervinben, mert az egyik srác adott belépőt. Már vagy két hónapja keresek két könyvet, de az égvilágon sehol nem találtam meg őket, úgyhogy maradt a könyvtár; az egyik a Milton: Elveszett paradicsom, a másik a Huxley: Szép új világ. Ebből a Szép új világ még most sincs meg, de elvileg mire kiolvasom ezt, addigra már lesz belőle…

Délután segítettem szordzs-nak, mert a kolesz vett egy új fénymásolót, és ő hozta el, illetve ketten, mert azért nem kis darab, meg nem is olcsó, és úgy gondolta a gondnokunk, hogy azért mégse egyedül hozza el szegény srác. Hát ez volt a mai nap.

Lejött a Honky Tonk Women. Sok kicsi sokra megy.

Ja, meg elkezdtük InuYasha.

ARCHÍV – 2006.02.08

Sokmindent ma sem csináltam, de azért gyorsan elment a nap.  Délután elhatároztuk a srácokkal, hogy megnézzük, “működik”-e még a mi kis medencénk, és telemertük vízzel, hogy felelevenítsük a régi szép időket. Az egészben az a vicc, hogy mindenki azt hiszi itt a koleszban, hogy idióta állatok vagyunk – pedig nagy feeling ez a medence, az tuti!!!

Vettem új aksit a telefonomba, mert már nemigen bírta a mostani, remélem ez jobb lesz. Tök fura, hogy már két napja nem mozdultam ki az épületből, azóta meg esett a hó, meg minden, én meg itt kuksoltam végig.

Ez volt ma: Űrodüsszeia 2001, nem mondom, érdekes egy film, csak ez is szörnyen lassú, de úgy látszik ez a felpörgetett képi világ régen nem volt olyan bejövős. Tetszett.

ARCHÍV – 2006.02.07

Próbáltam magam hasznossá tenni a szobában ma, és elhatároztam, hogy felporszívózok, és ez nagy dolog, mert ilyet még nem csináltam a másfél itteni év alatt – előtte meg nem voltam ilyesmire szorulva, de amióta ennyire önállóan élünk, bizony ezek a kellemetlen dolgok is ránk maradnak, és amikor a porcicák már ördögszekérként görögnek a padlón egy kisebb légmozgásra, az már kellemetlen tud lenni… Szóval kitakarítottam, és büszke vagyok magamra.

Valaki a fejébe vette, hogy én valami anime-mániás srác vagyok, és ami új anime a kezükbe kerül itt a koleszban, az egyből nálam landol. Most például szobatársam (volt) barátnője lepett meg, de kellemes meglepetés volt, úgyhogy most van egy százegynéhány részes sorozatunk (valami Inuyasha a címe, de még nem néztem bele), meg egy huszonhat részes (Neon Genesis Evangelion), de négy rész hiányzik belőle, és nem az utolsó négy, úgyhogy azt sem kezdem el megnézni, meg valami Ninja Scroll, az nagy film biztos jó… Csakhát nem vagyok időmilliomos… (Annyira)

Azért ma is volt filmezés.

A Clockwork Orange (Mechanikus narancs/Gépnarancs). Jó film, csak végig kell ülni, mert hosszú, és iszonyatosan lassú a “cselekménye”.

Moszkva tér. Magyar, és nem a jobbak közül… Legalábbis nem az én ízlésem, de azért megnéztem, mert hátha. De nem.

ARCHÍV – 2006.02.06

Nagyjából most az egész hetem láblógatással telik – ha minden jól megy, mert feljöttem a koleszba, de viszont sulim az még nincsen, úgyhogy gyakorlatilag semmi dolgom nincsen. De azért pár apróságot még el kellett intéznem, például felvenni a tárgyaimat. Érdekesen fog telni ez a félév is, ugyanis úgy néz ki, hogy hétfő-kedd-szerdán lesz rendesen suli, meg egész sok órám, de csütörtökre már csak egyetlenegy óra maradt, és a péntek az “szokásosan” szabadnap. Szinte már meg is lepődnék, ha pénteken is suliba kéne menni, annyira elszoktam tőle – ezt nem nehéz megszokni…

Voltam benn a suliban is, egyrészt mert még egy jegyet be kellett íratnom (egy ötöst, szóval ez fontos volt!), másrészt meg ugye be is kell iratkozni, vagy nem is tudom, hogy itt hogy hívják, mindenesetre személyesen oda kell tólni egy lapot a képük alá, hogy igen, továbbra is szeretnék ide járni – rend a lelke mindennek. És ez is sikerült, meglepően gyorsan, és ráadásul még egy csomó csoporttársammal is találkoztam, teljesen véletlenül, egész régen láttam már őket utoljára. Jövő hét hétvégéjén megint merényletet terveznek ellenem, ugyanis ismételten ellátogatnak kis falumba egy vendégházba – ugyanoda mint tavaly. Úgy látszik megtetszett nekik a vendéglátás, de nem garantálom, hogy most is egy kis házipálinkával fogom őket fogadni, mert a végén még rászoknak, nem mintha sajnálnám tőlük, csakhát pont az itassa le a többieket, aki egyébként meg soha nem iszik?! Szóval várom a hétvégét – az ezutánit – kíváncsi vagyok, sikerül-e úgy, mint a múltkori…

Délután eladtam két procihűtőt, szordzs kért meg rá, mióta a CHS-nél dolgozik, állandóan ilyesmivel seftel… Az én gépem egy része is így lett meg. Apropó: megvan az új gépem, és naggyon jó lett, teker mint az állat, ma már COD2-ztem rajta a srácokkal :D – mondom, láblógatás, de nem így lesz ez, csak ezen a héten!

Mit csinál az ember, ha unatkozik? Filmet néz…

Logan’s Run (Logan szökése). Nem fekete-fehér, de azért elég oldscool sci-fi film, és a neten keresgélve észrevettem, hogy sorozatot is csináltak belőle anno, arra azért kíváncsi lennék még… Sőt, még remake is lesz belőle talán – vagy már van…?

Ezt meg ma néztük: Team America. No comment. Jó.

ARCHÍV – 2006.02.02

SIKERÜLT!!!!!!

Megvan a talajtanom, és nem is lett rossz. De nem részletezem, pedig nagyon nagy buli volt. Csak annyit hozzá, hogy az előttem lévő srác is, meg az utánam jövő is megbukott, és előttem meg két srác kettest kapott (a többiekről nem tudok semmit) – én meg hármast kaptam. Megkérdezte a tanár a végén, hogy tudom-e négyesre az anyagot (mert négyes és hármas között álltam). Egyből rávágtam, hogy NEM, csak írja be a hármast… És beírta. És most megyek haza.

ARCHÍV – 2006.02.01

Meghalt a kutyám tegnapelőtt, annyira sajnálom szegényt. Igaz, már nem volt fiatal, kb tíz éves lehetett, ami tacskóévekbe átszámítva nem tudom mennyi, de nem kevés, szóval nem bírta már tovább a gyűrődést, és egyik reggel arra ébredt, hogy nem ébredt. De legalább nem egy autó ütötte el, vagy ilyesmi… Ezek után ilyesmire koncentrálni, hogy vizsgák, meg suli meg stb – hát nem könnyű…